fix you.

Jag tror på dig. Du är värd så mycket, jag nästan tvivlar på att du är medveten om din skönhet.
Ingenting av det där.

I believe in faith, signs and love. Am I a geek now?


lovers. pic by k.soderberg

My favorite piece of art

The Great LIFE Photographers är en helt underbar bok för människor som älskar och utan problem kan drömma sig bort till en annan planet. Alla de mest framgångsrika fotograferna genom tiderna som arbetat för LIFE Magazine presenteras i detta konstverk. Jag älskar verkligen då man kan drömma sig bort en stund, slippa leva i nuet. Som förövrigt nuför tiden är alldeles för grå daskigt. Boken talar för sig själv och ger alla, vare sig de vill eller inte, ett bredare perspektiv på hur livet utspelar sig på alla jordens hörn. Inte ett enda skrymsle är glömt.thåström hängde med på ett hörn, bokstavligt talatmazcaratpuppet show


Elvis Presley för en dag

Hans liv klingar saga i mångas öron. The king of rock. Hans rykte spred sig från mun till mun i snabbare hastighet än vad mycket kunde röra sig under det glada 50-talet. Tusentals människor har härmat hans säregna höft rörelser framför hall-spegeln runt om i hela världen, titta bara på lilla Forrest Gump! Hans karriär tog fart och stora delar av hans liv bestod av all världens rikedomar, kvinnor i mängder, men främst av allt, han var startskottet på den nya långa epok fylld av den å så underbara musikgenren -  Rock 'n' Roll!
Men när hans nummerlapp kom för att checka in i en annan värld, -77, så kan man gott säga att han lämnade efter sig ett namn som skulle visa sig vara svårt att bräcka. Men han förtjänade all uppmärksamhet, jag menar är det någon som inte blir berörd av hans unika stämma i "In The Ghetto"?


   When I first heard Elvis' voice, I just knew that I wasn't going to work for anybody, and nobody was going to be my boss. He is the deity supreme of rock and roll religion as it exists in today's form. Hearing him for the first time was like busting out of jail. I thank God for Elvis Presley.
          - Bob Dylan
the king


Farewell Mrs. Ward

Gemma Ward har tillsammans med många världsvana fotografer skapat en hel del oförskämt tuffa bilder som gott och väl kan tala för sig själva. Tråkigt att den unga australienskan med det berömda dockansiktet har lämnat besked om att hon ska kyssa modell karriären adjö. But dont worry - Rock'n'roll is not dead.    

pic by Emil S Nissen 
pic posted by Emil S Nissen


 


Mystiken tätnar en dag i veckan


Det är söndag. Snön håller sakta men säkert på att smälta bort utanför mitt fönster samtidigt som Thåström ur mina högtalare sjunger med sin hesaste stämma, om att någonting fastnat på hans minne som inte helt vill försvinna. Fan fan fan. Söndagar är ett mysterium och denna är inte ett undantag. Jag har alltid haft svårt för att acceptera att tiden så enkelt och utan större svårigheter rinner igenom ens händer på ett ögonblick, trotts att händerna är knutna. Veckans sista dag eller ska man kanske kalla den för den första dagen på en ny vecka? Det är nog bäst om man lämnar det upp till var och en. Söndagar ska uppmuntra till att göra sitt absolut yttersta den kommande veckan. Men jag kan nog inte påstå att den ofta bidrar till det i mina fall. En vän sa till mig idag att i hennes ögon är inte söndagar röda dagar, hon reflekterar i stället söndagar till färgen grön. Grön?
Är inte grönt ett tecken på lycka och framgång… Lucky Sunday.
Men det är väll ungefär så här det ska vara på söndagar – ett mysterium.        

               
den evigt unga j.thåström


RSS 2.0