ATT JAG LÄNGTAR HELT OBESKRIVLIGT MYCKET.


ATT DET IDAG ÄR EN SOLBRÄCKLIG DAG.


ATT ÄLSKA HELT MAKALÖST OCH INNERLIGT.

såhär känns det just nu. himla glatt. härligt och allmänt glamoröst.

TYP SÅ HÄR KUL ÄR DET ATT HA INFLUENSAN.


ATT ÄTA SIG MÄTT PÅ AMERIKANSKA PANNKAKOR.


TAKE YOU HIGHER.

at night I wake up with the sheets soaking wet
and a freight train running through
the middle  of my head
only you can cool my desire
I'm on fire

MÅNDAG MORGON.

jag saknar min kille. det är så tomt här hemma. ingen som plötsligt kläcker ur sig något oväntat. ingen som går runt med den där perfekta bullen på huvudet. kul.

ATT DISTRAHERAS.

det är inte lätt att sova när det är förbannat lätt att göra annat. annat som väller över dig likt en svallvåg. en svallvåg av drömmar och ivriga händer. redo att skapa allt som lagts på is. det som ligger på en hylla långt inne i ryggmärgen. det som bara väntar.

SÖNDAGS STRÅLAR SOM SUGER MUSTEN UR DIG.

så jag sitter här i fönsteröppningen. läser stycken ur min favorit bok. lägger undan. blundar och blickar upp mot solen. och tänker. tänker på det jag läst. tänker på det som länge gömts och glömts. suger i mig alla vitaminer, mineraler och överlevnads fragment jag möjligtvis kan av solens varma strålar. dom träffar mig rakt i ansiktet. rakt i detta mosiga, febriga ansikte. det som stängts inne och inte släppts ut på så länge. det ansikte som behöver något upplifftande. som nu känns mer som ett olyckligt landskap än något glatt som möter solen & värmen. det kanske låter självupptaget. analyserande och ego. men det är inte meningen. ibland måste man djupdyka för att hitta det som gnager på ytan. så är det bara.

TJAT TANT.

jag vet att jag tjatar om det där fenomenet vår. rentav kanske beter mig som en riktig gnäll-kärring. men det kan inte hjälpas. jag är så fasligt kåt på våren just nu. den kittlande värmen, de grusiga gatorna och alla glada solkyssta ansikten. alla är så lyckliga. det är som om folket slänger av sig sina betong-tunga-vinter-kappor till melodierna av en riktigt svängig låt och bara njuter av livet. så känns det. och precis just nu, kan jag inte komma på någonting härligare än en riktigt varm och pulserande vårdag.

ATT FÅNGA ETT VÅR TECKEN.


DEN DÄR TIDEN MELLAN UGN OCH MUN.

mitt bland feber, halsont och stressmage, så känns ändå allt så förbaskat bra! cupcakes i ugnen, en man som kommer hem på lunchen för att pussas och förträffliga framtids planer med förträffliga london polare.

ATT VAKNA OCH KÄNNA DET DÄR VÄLBEKANTA SUGET.

jag vaknar. sätter mig upp och tvingar i likhet upp mina tunga ögonlock. det kliar i bröstet. som ett fnitter som sitter fast, men samtidigt som ett krävande begär. jag vet vad det är. med morgon mos i huvudet och skakiga trötta ben, kliver jag upp. utan att knappt öppna ögonen hittar jag min väg. jag vet vart hon står. jag kokar lite te och häller upp en het kopp. sätter mig i soffan. lyssnar på min musik. och bläddrar i min bibel.

TISDAG. TISDAG. TISDAG. TISDAG. TISDAG. TISDAG.

himlen är spräckligt blå. solen skiner. idag är det tisdag. fetisdagen. semmeldagen. ångest dagen. är det inte typiskt? det finns en dag, på hela året, som är märkt i kalendern med en gigantisk OK stämpel. ok, att trycka i sig härligt gräddiga semlor. en om man vill. ett dussin på en och samma gång. eller semla till frukost, lunch och middag. det är ok!
men det som är typiskt är att någonstans där emellan, mellan OK stämpeln och det faktum att semlor är fantastiskt goda, så tränger sig ångesten in. man ska bara njuta. bara vara. bara äta. frossa sönder. men ibland är det så förbannat svårt.

EN HÄLSNING.


ATT FROSSA.

mellan plugg, träning och recept letande har jag hunnit frossa. vitamin frossa. det behövs i den mån att inte se ut som en trött gråbjörn.

FISHERMANS FRIEND SALMIAK.


EN SKÅL GRÖNSAKSSOPPA SENARE.

det är vår. det ser åtminstone ut som det utanför fönstret. solen skiner och snön ser krispigare ut än vanligt. det droppar snö från träden och känns sådär allmänt härligt. nu ska det promeneras. promeneras och svettas!

JUSTE MATEN.

onsdags tortellini.
fredags biffen.
söndags husman.

ATT VÄLJA ROMANTIKEN OCH ALLT DÄR I MELLAN.

han får mig att skratta högt. fnittra och le.
när han blir väckt mitt i natten, av en tjej som inte kan sova, och direkt associerar till rocky 4. "alltså jag är så trött. som i slutet av rocky. rocky 4." då skrattar jag högt.
när han säger "du är så fin i dom där". med dom där menas, de slimaste träningstightsen någonsin tillverkade. där skogaholmslimps lår och skavanker lämnar tydliga spår. då är jag himla fin, tycker han. då fnittrar jag.
när han varje morgon kysser mig hejdå. oavsett tidspress. då ler jag i smyg.

ATT DET IDAG ÄR EN SÅDAN HÄR DAG.


förövrigt saknar jag kajsa. jag har ont i halsen. vi har inget annat än kalaspuffar till frukost. och jag vaknade på den där ovetande sidan. det liksom känns som om jag har ett fnitter långt in i brösten, som när som helst kan bryta ut. men det kan lika gärna vara en fruktansvärt stressig suck.

ATT VARA KREATIV MITT I NATTEN.


ATT INTE KUNNA SOVA.

trotts att en varm och välkomnande kropp sover djupt och andas lugnt bredvid mig, så kan jag inte sova. det borrar i bröstet och det bränner bakom ögonen. ibland spelar det ingen roll hur bra man har det. hur fint man har det hemma. att relationer blomstrar. att man äter god mat. eller vad vet jag, hittar likadana strumpor på morgonen. ibland så hittar stressen sig en väg in. skaver och nöter. då kan man inte sova.

ATT BARA DEGA.

så vi bakade oss en pizza och sen kollade vi på smala sussie. det är en fulländad kombo. dels för att den är så fruktansvärt bra och dels för att min värmländska man influeras lite extra av den. det är som om hans charmiga och lite smått humoristiska dialekt blommar ut. det gör mig glad och fnittrig. men ändå känns denna kombo så himla fel. lite missanpassat på något sätt. jag vet inte riktigt om det är pga filmtiteln eller om det helt enkelt är för att de gång på gång kräks upp pizza i filmen.

COMPLETELY.

vi har städat ur vår lägenhet. det var som om ett lager av förskylningsdamm låg och lurade. nu nästan ekar det. av skönhet och glans. förövrigt är det snöstorm. jag önskar så att det snart blir vår. grusiga gator. istället för halkbanor och snöberg. som sagt vi har städat vår lägenhet, den är fin och alldeless underbart hemtrevlig, och jag känner nu i takt med att jag skriver, att jag kanske borde göra något åt denna hårknut som hängt med i några dagar och de där halvt krackelerande naglarna.

BULLARNA. ÄR. KLARA.

baksvettig och lite snurrig sitter jag nu i vårt kök och betraktar bullar. många bullar. en del kanelbullar och en del mandelmassa och vaniljbullar. om jag känner mig själv så kommer det bli väldigt svårt att hålla sig till inget onödigt socker, resten av veckan.

FÖRÖVRIGT.

igår åt vi härligt röda och ludna små importerade jordgubbar. söta och alldeless underbara. förövrigt alltså.

OBARMHÄRTIG ONSDAG.

här har vi feber. kliande halsar och nysattacker.
därav ska det nu bakas bullar! härliga kanelbullar och vanilj kringlor till tonerna av lill lindfors.

ATT VÄNTA MED HOPPANDE HJÄRTA.

jordgubbarna är doppade i choklad. rosorna är snittade. choklad bitarna är uppdukade. och våra femtiosex kvadrat kläs just nu i förträffligt många ljus. till och med vårt pretantiösa element i badrummet har fått sig en dos! det strålar. i högtalarna spelas den här och den här. på hög volym. jag går av och an och väntar. sprutar lite parfym där och böjer lite ögonfransar här. väntar på att han ska komma hem. hem till mig.

ATT LÄNGTA EFTER SOMMAREN.

bruna ben. bleka jeans shorts. solblekta slingor. mörka solglasögon och sandiga fötter. ljusa dagar och långa nätter. sol som sipprar in i ett morgon dunkelt rum och rök som bolmar runt grupper av folk. kalla drinkar som klirrar i glasen och härlig musik som dunkar dig aningen förlammad av förundran och fullständig extas. du är så förbannat glad och härlig, sommaren.

ATT FIRA DAGEN.

idag är det alla hjärtans dag. en dag som ursprungligen var tänkt att enbart handla om kärlek. kärlek och choklad. fin idé. men jag tycker att den känns ganska så mainstream. jävligt mainstream faktiskt. men inte gör det mig något, att det står skrivet i kalendern, att det är ok att stuff my face i massiva mängder choklad. plus att ge varandra lite extra kärlek. det är himla fint.

HAN ÄR SÅ FANTASTISK ATT PLÅTA.

till och med när han äter pannkakor.

DOM DÄR SKORNA.

hade det inte varit för att de är ett par multipelt använda bowlingskor, som luktar någon jag inte vet namnet på's fotsvett, så hade jag tagit med mig dom hem. utan tvekan. även om det varit så att ägaren skulle ha tusentals kronor för dessa godingar, hade jag knytit dom med stolthet och ära varje dag. det bara är så.

EN FIN FREDAG.

när man går upp tidigare än tidigast, då hinner man med mer än vanligt. så igår bakades det semlor, innan klockan slagit tio. efter att de åtta semlorna, som förövrigt skulle bli furtio, gräddats klart, då mötte jag upp emelie. vi tog vägen hem till oss. fikade. pratade. skrattade. och var lite brudiga. senare, när fröken åkt vidare, bestämde sig jag och j för att promenera i det nästintill badväder som just nu råder här. 0 gradigt. skämtosido. vi hamnade på ett museum. utställningar, smoothie i elegant glasflaska, röd himmel och skrattattacker hela vägen hem. festlig mat och fängslande film. bra fredag. hej.

EN PUSS.

till denna tjej! för att hon är hon. och, att inte glömma, för att hon och hennes karl firar en alldeless speciell dag idag.

ATT ROA SIG.

när man lagar festlig mat, då krävs det festlig musik. musik som gör att kniven hackar fort och fötterna dansar sig lätta kring köksluckor och lådor. den härden här. och den här. gör livet lite roligare.

ATT LÄNGTA SIG BORT.

kalla fingrar och frusna tår. trötta ögon och matt kropp. som i sin tur triggar igång det där chokladbegäret. men nu blir det ingen choklad. heller inget värmande. förutom det pissjumna tet som serveras i fullkoppar med reklam loggor i ett personalrum jag knappt hör hemma. ett positivt inlägg utöver det vanliga dvs.


DET SVÄNGER HÄRLIGT I VÅRT KÖK.


EN LITEN KÄRLEKSGEST.

så han kommer hem med en burk guld. till mig.

AFTERNOON DELIGHT OCH JOHNNY CASH.

tidig kväll - tidig morgon. vilket i sin tur resulterar i bakfest innan klockan slagit tolv. morotskaka, chokladbollar och frallor. vi har smaskat i oss frallor och lyssnat till härlig musik. allt detta i en härlig kompot tillsammans med solsken som hittat sin väg in i vårt kök. fin lördags morgon.

DEN DÄR MANNEN.

han är för bra.

ATT VARA SUGEN.

en mörk, blank rektangel nedfallen från himlen. mustig. knaprig. små bitar av solmogna blåbär. och den där härliga mandeln. smälter i munnen. oh dear god. det har gått ca tolv timmar sedan jag bestämde mig för att leva rätt. leva sunt. inget onödigt socker. men mitt chokladbegär kommer aldrig att svalna. aldrig att domna bort. i helgen ska jag baka så fingrarna glöder. då är det ok.

DET ÄR TID NU.

nu är det tid för en förändring. inget finlir, utan en rejäl sådan. nu är det faktiskt min tur att briljera lite. och jag ska göra det helt själv. utan fusk och lusk. jag ska inte skjuta upp och skjuta undan, jag ska verkligen göra mitt bästa. jag ska stråla och bli nöjd. det är mitt mål.

RSS 2.0