PRICKAR ÄR FLOTT.


LILLA FREDAG.

nu dansar vi i vårt kryp-in kök till winehouse's ljuva toner. inte sådär pretantiöst som man skulle kunna tro. nej. mer åt det vilda, okontrollerade och galna hållet. ålar lite på golvet gör vi också. fast det i vardagsrummet dvs.

PADAM PADAM.

så jag har klätt mig i min finaste kimono. edith piaf och elton john spelas sådär lagom högt. nästan så att grannkillen kan klaga. men bara nästan. nu ska här förberedas för att en underbar man snart kommer hem. hem till mig. lasagne skall lagas. ben skall rakas. och leendet skall lysa!

LÖRDAG.

så vi sitter i en etta. en etta med högt i tak och med mönstrade kakelplattor. en etta med trasig hall lampa och med lite vin skvätt på väggen. en etta med fem tjejer. en etta med höga skratt och bestämd balkong dörr. puss.


ATT VARA GLAD.

snön knastrar krispigt och härligt under mina skor. himlen är mörk, men gatorna är ljusa. människorna som jag möter ser glada och hjärtliga ut. förmodligen inte för att det är tidig morgon och kallt. förmodligen för att det är fredag. det är fredag och jag är på väg till ett jobb. första dagen på jobbet, sista dagen i veckan. åh, att vara så glad som jag.


ATT JAGA ETT JA.

när man hoppas så mycket på sig själv så att man nästan kräks av förväntan och förtäran.

MIDDAG FÖR FYRA.

ikväll hade vi middag för fyra. alltså. fyra stycken kring vårt nyinköpta, begagnade spontan bord. det var prat. det var skratt. det var efterrätt på en onsdag. det var middag för fyra.

DET DÄR SOM FÅR DIG ATT SKRATTA I LIVET.

just nu är det en hel drös med plock och ting som fyller våra rum. ramar som väntar på att fyllas med gamla och nya minnen. porslin som väntar på att packas upp. tavlor som väntar på att hängas. lådor som väntar på att fyllas med sådant som man inte gärna visar. men som man heller inte vill glömma och gömma. ljus som väntar på att tändas. och en kärlek som för den delen också väntar på att tändas. just nu är det mycket som väntar på sin tur.

DEN DÄR DAGEN.

vi hittade så mycket fint. så mycket fint till vår utomordentliga 58 kvadratare. plus en helt fanatstiskt söt liten docka. så jag gjorde min söt min. inte: titta på mig jag levererar den där söt-minen som ingen kan undgå att älska. utan mer: titta vilken sööt liten plutt!

SÅ JAG ÖNSKAR MIG ETT ANNAT TILLSTÅND.

att ligga och svettas i en soffa i x antal dagar. känna sig ovärdig och misslyckad. ingen ork och ingen motivation. feber rus som kommer och går. härlig vecka.

EN DAG SOM INTE ÄR TILL FÖR ATT GLÖMMAS.

denna låt har gått på högvarv hos mig sedan igår kväll klockan 21:05.
åh, glad dag.

EN SOL.

förövrigt.
fotade jag idag denna strålande vackra kvinna.
lika strålande som solen.
min morbrors fru.

JAG ANAR EN SMÄRTSAM LÄGENHETS LÄNGTAN.

jag är nog galen. igår kväll anlände jag till mamma. till ett städat flickrum. till en glad lillebror. till glamorös hämtmat. till oförståeligt mjuka handdukar. knappt tjugofyra timmar senare saknar jag vår lägenhet något makalöst. dess tomma nymålade väggar. dess strålande plastgolv. dess saliga blandning av saker och ting. dess lilla bevis på att vi är vi. kanske jag är galen, kanske jag är blygsamt kär i min nya sambo status.

RSS 2.0