NÄR SKEPTISISMEN OCH TUNGA ORD LIGGER KVAR I LUFTEN. EKAR OCH FLADDRAR OMKRING.

det här med att rycka på axlarna och bara skaka av sig ord och känslor. det kan jag inte. åtminstone har jag inte lärt mig det. ibland undrar jag om det ens är möjligt. gå från det ena till det andra. vara arg så det brinner och sen glad så det strålar. kanske det bara är skönlitteraturs material och krönikörer som kan det. min mormor sa idag att jag och hon är överkänsliga. att det vi hör går rakt igenom oss. vi tar åt oss av allt.
vi är skör-starka.

ATT KLÄ SINA FINGRAR I VACKERT GLIMMANDE GULD.

i sommar ska mina händer gå klädda såhär. solkyssta och pigga. med bleka nyanser och glamoröst glimmande guld. oj, va vi ska ha det bra. jag och mina händer. och för att inte tala om mina olustigt långa, smått opretantiösa fingrar. dom ska njuta av värmande sand. och svalkande glas med klirrande is. långa ljusa nätter och allt annat som hör till. hör till sommaren.

ATT EN ABSTRAKT SKÖNHET KAN VARA SÅ TYDLIG.


ATT VARA BARNVAKT ÅT EN GOSIG LITEN UNGE.


ATT TA TILL MEDEL FÖR ATT HITTA EN FÖRSVUNNEN OCH VÄLBEHÖVD ENERGI. DET HAR JAG GJORT IDAG.ATT FINNA EN VÄN.

det var sådär bitande och kyligt som det bara kan vara en kväll sent i december. vi var försenade och pullsade lite slaviskt fram i snön. väl framme surrades det välkomnande och folket var hjärtliga och glada. sista kvällen på året. kanske lyckliga att kunna släppa gammalt groll, kanske lyckliga över vad komma skall.
mitt bland klirrande skålar, skratt och surr, så fann jag en tjej som jag fastnade för på en gång. mörkt fylligt hår, tuffa tatueringar längs ena armen och lyckliga, pigga ögon. hon pratade glatt och fnittrade om vart annat. ett sånt där inbjudande och härligt skratt.
ett år och tre månader senare sitter vi på ballkongen med den skinande solen i våra ansikten. dricker hett kaffe och pratar som bara tjejer kan. om allt mellan himmel och jord.
tänk vilken tur att jag fann dig.

ATT ÄTA SIG MÄTT MED GOTT SAMVETE.


DU GÖR MIG LYCKLIG.

idag är jag lite mer än vanligt upp över öronen kär i min man.
tänk vilken karl, alltså.

ATT NÅGOT SÅ BEIGET KAN VARA SÅ VACKERT.


EN ONEKLIGEN EFTERLÄNGTAD ONSDAGS KVÄLL.

en del dagar väger tyngre än andra. mer känslor. mer förväntningar. mer liv. igår var en sådan dag. fullproppad med känslor i alla dess former. in knölade i varenda liten vrå och varenda litet skrymsle. att ett möte kan vara så maximerat med känslor och ren lycka. makalöst. precis det, gör att alla de där dagarna när man vill springa in en vägg och håller på att kvävas av sina känslor och dylikt, går upp i rök. poff, sa det. när han klev in genom dörren.

ATT SE SOLEN SIPPRA IN GENOM FÖNSTRET.


ATT HÄNGA TVÄTT FÖR GLATTA LIVET.

sedan klockan fem idag har jag gått från och till tvättstugan sexton gånger. kollektiva träsk liv. om det har tvättats. sängkläder och handdukar. tjock koftan och fin blusen. att tvätta är förträffligt och fullkomligt vansinnes bildande. på en och samma gång.

ATT VARA MASTODONT TRÖTT och OTROLIGT SEG.


ATT FULLKOMLIGT ANDAS GRÖNT I OLIKA NYANSER.

igår firades en otroligt avlägsen men likaså otroligt underhållande dag. st patricks day. grön öl, gröna kläder och förträffliga brillor i olika former. irländsk musik och gröna svårtuggade tuggummin.

ATT FIRA FREDAG MED NORRSKEN OCH BILLIGT VIN.

där står vi på ballkongen. tre tjejer. norrskenet lyser upp och dansar himlen aldeless levande. intensivt följer vi vågorna och färgerna. plötsligt ser jag ett stjärnfall och skriker ut det. fast det var fel. det var en fallande cigg fimp från ballkongen ovan.

JAG SAKNAR DIG.


ATT ÄLSKA SIG VARM OCH HEL PÅ EGET HÅLL.

vi har dansat oss varma bland avstånd.
värmt oss med minnen.
och kylt ner oss med hjärtverk och missförstånd.
det är svårt att klippa och klistra ihop oss.
vi vill mycket.
mycket på håll
och
mycket nära.
oavsett
så är det dig
jag kommer att dansa vidare med.

ATT BLOTTA SIG I EN BRUSIG GRÅSKALA.


SÖTASTE UNGEN I STAN.

tänk vad jag är lyckligt lottad som får ta del av den här lilla tussilagons liv.

ATT KÄNNA SIG MAKALÖST OGLAMORÖST.

så här står jag framför spegeln och pumpar glammig 80tals rock. i hopp om att faktiskt känna mig lite mer glammig. lyxig. kanske glittrig och fantastiskt skimmrande. jag önskar så helhjärtat att jag var en sån person som, utan tvekan, skulle kunna slänga av sig den där sollkiga morgonrocken, kliva utanför porten i ett par sensuellt svarta minimalistiska trosor, som gör det möjligt att visa upp mina kurviga kurvor. en vit åtsmidande t-shirt, med toppiga bröst. ögon som glittrar i kapp med solen och härligt svall med carola vindar. men så är det inte. här lever jag i verkligehetens själförakt. här lever jag med ett helt landskap söderut jag inte alls beundrar. otoppiga bröst och bomullstrosor. så glamorös är verkligheten.

ATT KLÄ IN EN DAG I LÄDER.

det kändes extra fabulöst att idag avnjuta en kaffe i vårsolens glitter tillsammans med emelie. varför så extra? för att mina vinterbleka och djupfrysta armar var klädda i härligt värmande och åtsmidande läder. det spritter i kroppen. vårsolen, värmande kaffe och åtsmidande läder, det får kroppen att spritta härligt av glädje.

ATT HACKA, STEKA OCH SJUDA TILLSAMMANS.


ATT KÄNNA HUR KÄNSLAN KÄNNS.

så jag lade mig i badet. ångande och hett. det glesa täcket av skum formades och trängdes runt min kropp. svett pärlorna på pannan dök upp. de gör dom mest alltid. jag svettas när jag badar. när jag badar länge och med eftertanke är det för att slappna av. för att inte tänka och för att bara vara. jag tror att svett pärlorna på pannan är det som blir över. det som varit den påträngande stressen, det som nu lämnar mig. när man badar så hett att kroppens alla delar börjar dunka, nästan svida och sticka av värmen, då tror jag att kroppen är lycklig. då blir den som avdomnad för alla yttre påfrestningar. den lägger sig i ide för en stund. då är jag lycklig.

DU HÄRLIGA OCH VIBRERANDE LÖRDAG.

rökiga och hesa toner av johnny cash ekar i vår lägenhet. det heta badet med doft av äpple och kanel är badat. nu skall det drickas svalkande öl i eleganta glasflaskor och lagas kryddig mat. skratt och nyfikna ögon. varma kroppar och kalla drycker. vackra vackra lördag.

HELT APROPÅ INGENTING.

kola glass med kanderade pecannötter dränkt i bailey's hjälper mot vilken värk som helst.

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN.

att vi kvinnor har en egen dag, det tycker jag är väldigt nödvändigt. oavsett om man har gjort något fint. eller något fult. kvinnan som moder eller kvinnan som hora. den där svartsjuka kvinnan. eller den där godtrogna kvinnan. kvinnan som förespråkar för yttrandefrihet i korrupta länder. kvinnan som scanar varor på ica. kvinnan som pluggar intensivt. eller den unga kvinnan som tar hand om sina syskon. jag är glad över att vi har en egen dag. det är fint.

ATT BLICKA FRAMÅT.

när jag gifter mig ska det se ut så här. naturligt. ypperligt och härligt. blomstrande. glatt. puder färger och fantastiska mönster. färgglada personliga skor. röda läppar. solkyssta ben och kvälls-sol som smeker. magstarka skratt och stora leenden. ljusslingor i träden. spetts dukar och vintage porslin. när jag gifter mig ska det kännas i hela kroppen.

JAG SAKNAR DIG. VARJE DAG. SÅ HIMLA MYCKET.


ATT ÄTA RIKTIGT GOD MAT HELA DAGEN.

fruktsallad med granatäpple. champinjon och paprika sallad. spenatsoppa med chilli. jag har dock uteslutit att fota min frulle. havregrynsgröt känns inte så fotogeniskt.

FÖR ATT DET BARA ÄR SÅ.

två små änglar har landat i min iphone och spelar mig underbara toner och sjunger med ljuvliga röster. så jävla bra är det.

ATT SE DET VACKRA PÅ NÄRA HÅLL.

en timmes powerwalk, kalla och svidande lungor, en kaosartad tvättkorg och tvättid, plugg som hänger över mig. hade det inte varit för ett helt makalös promenadstråk jag fann idag, så hade nog denna måndag varit ganska så oglamorös.

GODMORGON.

åh. idag är det en bra dag. trotts en tjockt och väldigt påtaglig dimma utanför fönstret, så fullkomligt strålar den här måndagen.

HAN ÄR MER ÄN ALLT ÖVER DET VANLIGA.

han är inte bara förträfflig. rent allmänt. han lagar helt makalöst god mat också. ikväll bjuder han på grön fläskfilé, granatäppel sallad och en svampstuvning. så här sitter jag och beundrar en mycket vacker man, lyssnar på detta och detta. och fnittrar lite.

ATT BARA VARA VI.

igår och idag har vi strosat gator upp och ned i blåst och i solsken. vi har ätit alldeles för stora burgare bland klirrande kristallkronor. pratat om framtid och nutid. gått förbi den gammla fina skolan, som ser lite extra krispig och vacker ut i vårsolen. genom rekomendationer besökt butiken lush. och vi blev frälsta. golv till tak är där staplade med bubble bath bars och bath bombs. naturligt och utan konserverade ämnen. det blev en sex bomb, en fizzybanger och en yuzo & cocoa bubble bar etc. etc.
vi har hittat iögonfallande broderade skapelser och ris på lösvikt. suttit på en solig och vår-varm ballkong. hållt varandra i handen och bara vara vi.

TO A POET.

and so I ask,
where are you now, just when I needed you?
I won't ask again because I know there's nothing we can do.
not now darling.
you now it's true.
it's beautiful.

RSS 2.0