ATT BRUSTNA DRÖMMAR BLÖDER MYCKET.

tänk så mycket man kan jämra sig över att det inte blev som det var tänkt. att resultatet blev något helt annat eller att det man ville så helhjärtat mynnade ut och glömdes bort. stoppades undan och reducerades efter hand. någonting, en dröm, som du suktat efter, som varit det absolut enda du tänkt på under en tid - bara försvinner. ibland blir det så. ibland byts de ut mot andra drömmar och ibland stannar de kvar. växer och utvecklas.

MED FJÄRILAR I MAGEN.

just precis. med fjärilar i magen och aningen svett pärlor i pannan, ska jag nu cykla iväg i kvälls solen till mitt nya jobb. oblygsamt glad och stolt är vad jag är!

ATT IDAG INTE ÄR EN HELT VANLIG DAG.

idag känns points räkning, måttband och "jag äter ingenting med för högt värde" sjukt avlägset. idag fokuserar jag endast på att mätta mitt pms sug. som förövrigt nästintill tar över. det enda som tycks fungera är; sia vaniljglass toppat med överdrivet mycket kina puffar. och då får det bli så.

ATT HELTÄCKNINGSMATTAN NU ÄR BORTA.

att solen skiner. åtminstone om vart annat. och att benen är bara. för att inte tala om den franska 60-tals popen som ekar. och att huden luktar solkysst. det gör att den där tunga klumpen som legat och grott hela vintern plötsligt dvalar iväg. den där klumpen som går att referera till en blöt heltäckningsmatta. den liksom försvinner. och ersätts istället av heta morgon strålar och sanslöst vackra och genuint tilltalande känslor. det blev så lätt helt plötsligt.

HEJ, VI HADE DET VÄLDIGT KULT I LÖRDAGS.


ATT GÖRA SIG I ORDNING FÖR FEST.

håret är rullat. vinet ligger på kylning. lill lindfors ekar i högtalarna. naglar skall målas och fransar skall böjas. solen skiner och grillarna ska om några timmar tändas. att fira en vän med pompa och ståt.

VEM ÄR DU SOM GÖR MIG SÅ EUFORISK?

inte nog med att den värmande morgonsolen och den harmoniska fågelsången väckte mig tidigt idag. det var något annat också. något som inte riktigt hörde till, men som hittade sin väg genom mitt öppna fönster. något som beblandade sig ypperligt med den rådande morgon-rytmen utanför mitt fönster. ett vindspel. någon på andra sidan gatan har ett vindspel som spelar så fint. så fint att jag knappt ville somna om. jag ville lyssna vidare. inte snarka. lyssna. klockan fyra låg jag i en stor säng, med morgon solen kitlandes i ögonen, lyssnade på fågelsång och vindspel. en fängslande tisdags melodi.

DET HÄR MED ATT LEVA UT SÖNDAGEN TILL FULLO.

det här med att ett ansikte blir till en skugga, det upptäckte jag idag. och att utsvängda byxor tillsammans med converse gifter sig ganska så bra. lite spetts, lite skin och en lite slarvig knut. fåglar som strosar på perrongen. och utöver detta några timmar på en grässplätt i solen med min vän elin. en överdrivet bra söndag.

ETT TÄMLIGEN TRIST HEJDÅ.

att ligga ensam i en säng och grubbla. det är inte det optimala om man inte är ute efter en sentimental åktur så här på fredags kvällen.
så hon och han bestämmer sig för att träffas. om så bara för några få
timmar. några få timmar bestående av ömma ord och lätta skratt. när man för några timmar lever i det absoluta nuet. och tar avstånd från verkligheten. då kommer ingenting emellan. inte ens onödiga ord. allt är aningen försiktigt och intensivt på en och samma gång. de ömma orden och de lätta skratten väljs med omtanke. de placeras ut och de används rikligt. men som alltid letar sig verkligheten och den där bly-tunga tids marginalen in. ett hjärtligt hej, blir ett trist hejdå.
men oj, vad lycklig jag är över att jag hann träffa dig. om så bara för några få timmar.


NÄR VINET GLÖDER I DE FYLLDA GLASEN.


ett sånt där problem som etsatt sig fast. som man egentligen skulle vilja skaka av sig med detsamma. som man egentligen predikar om som ett onödigt "i-lands problem" för omgivningen.
oavsett så ska man vara stolt över sig själv - har jag hört min röst vokabulera många gånger.
och här är jag.
en ångest laddad 20åring. som knappt kan äta en bit kladdkaka med fjutt grädde utan att försvinna iväg i ett slags blurrigt-och-tryckande-ångest-rum-med-kalla-väggar. så sitter man där. ont  av klumpen kladdkaka och ångest som gift sig ordentligt i magsäcken. med tankar som flyter runt. och med listor nerkletade av ojämna bokstäver som beskriver i detalj vad "den lilla munnen tuggat i sig idag".
men poff, så kommer den där dagen.
när man från morgon till kväll levt på ett aningen flummigt rus.
jag har kännt mig så ruskigt vacker idag.
om det beror på en solkysst kropp, en olagligt fabulös klänning eller skrällen. det vet jag inte.
men jag somnar med ett leende på läpparna.

ATT JAG KÄNNER EFTER I MASSIVT ÖVERFLÖD.

ja, så är det.
mest för att det finns så mycket att känna. så mycket att välja mellan.
ibland går det inte att kompletera en känsla eller ett behag med en reaktion.
att liksom plocka ut en liten passande reaktion ur detta enorma hav av okontrollerande känslor är inte möjligt.
då är det lättare att låta allt bubbla upp och omfamna, på en och samma gång.
ett överflöd av känslor som spritter i kroppen och äntligen tar sig ut.

RSS 2.0