ATT ÄTA SÅ GOTT ATT MAN NÄSTAN SKÄMS LITE.

smoked pepper burger med coleslaw.
fläskytterfilé med rostade rotfrukter och äppel-curry sås.
falukorv med blomkålsmos och broccoli.

DET HÄR MED ATT JAG FICK HEM EN SMÄRRE SKATT IGÅR. DET GÖR JU LIVET EN ANING LÄTTARE.


ATT JAG DJUPDYKER I REN PERFEKTIONISM.

när ögonen klistras fast. när ord efter ord slukas. och när man knappt vågar andas, för att man är rädd att rubba stämningen. stämningen som uppkommer när man läser en text som tilltalar. det har jag gjort de senaste timmarna. att djupdyka i en annans ord. leta efter samband och finna känslor. känslor skrivna i bokstavsform på papper. när man känner ångesten, lyckan och vemodet nära inpå. och som väger så tungt. slår igenom och borrar sig in. då är det bra.
I say anything that moved
like that
or new my name
could never die
in the common verity of dying.
and I pick up
her lovely
dress.
all her loveliness gone.
- charles bukowski


HALLÅ DÄR.

som vanligt. som vanligt sitter jag nu och sipprar på en stor kopp hett te. det ångar härligt i mitt ansikte. och som vanligt sitter jag i vår stora soffa med fötterna i duntofflorna. duntofflorna. egentligen vill jag inte riktigt skriva det ordet. det andas så mycket vinter. så mycket kalla morgonar och krispig snö. men jag kan inte låta bli. de gifter sig så fint med mina frusna fötter.
det är fredag. klockan är knappt åtta. och solen skiner makalöst intensivt.

ATT JAG FÖRÖVRIGT ÅT GOD MAT IGÅR.

chilli kryddad lax med kokta grönsaler, körsbärstomater och kall dill sås. hallå där.

ATT FALLA HANDLÖST FÖR EN TORSDAG SOM DENNA.

när man vaknar av att morgon-solen idylliskt och sådär lagom lite irriterande skiner rakt i ansiktet klocka 04.29, då vet man att dagen kommer blir fullkomligt förträfflig. när man till och med i sömnen tar en bild på händelsen, då vet man att det kanske har gått lite för långt. en torsdag som börjar med sol. med en härlig känsla. åh.
det är då man tänker att det är för bra för att vara sant. idag har nog varit lite så. en helhjärtat, sorts filmmanus dag. det börjar liksom väldigt bra. för bra - nästan patetiskt. rullar på i samma anda, lite intriger väcks och några motgångar påträffas, men inget som inte går att lösa. men sen, plötsligt! klimax och något urartar. det blir stressigt, nästan näsblods stressigt och gapskrik. dock dvalar dramat ut i en slags pöl av vackra melodier, dammigt asfallt och stolta ögonblick. sen är filmen slut. då ligger man nyduschad i en stor säng, dricker te och skriver sina framtida memoarer.

DET HÄR MED ATT BESTÄMMA SIG. OCH GE ALLT.

när man bestämmer sig, då bestämmer man sig. i alla fall den här gången. jag har bytt socker och andra bekvämligheter mot nötter och torkade eko plommon. bytt "jag-gör-det-sen" tänket mot halvmils powerwalk's i grått april väder med yrande snö. åtta veckor. måndag till måndag. nu är det bestämt.

ATT JAG IKVÄLL SAKNAR DIG SÅ INNERLIGT MYCKET.

åh,
jag saknar dig.

DO YOU REMEMBER?

do you remember
that late morning, when we went back to bed?
when we found the first position
and every muscle were resting.

ATT LYX-LÄSA OCH LYX-ÄTA.

att powerwalka 6km med dessa toner ekandes i öronen är inte svårt. och att nu i efterhand bläddra i ett nytt magasin och lyx-äta turkiskt yoghurt med mossade hallon. inte heller så svårt. helt plötsligt förvandlades en annars ganska tung måndag förmiddag till något lätt-fluffigt-och-alldeles-opretantiöst.

ETT GULDREGN.

en ny kläning. som jag är så helhjärtat förälskad i. jag skulle kunna gå klädd i den till konsum. sova i den natt efter natt. och strosa i den varje sommar kväll framöver.

ATT FIKA LÄNGE OCH MYCKET PÅ DET SVARTA BORDET.THE MAMAS & THE PAPAS.

att solen skiner in genom köksfönstret och att det visar tio plus ute är inte fy skam. mitt te ryker hett och knäcke mackan är bara smulor kvar på bordet. the mamas & the papas sjunger ut för full hals. det känns fint. snart ska jag ut i morgonsolen och låta mitt hårs öde bestämmas. igår experimenterade jag och em med mitt hår. det som skulle bli krispigt solkysst och lagom lutande åt det vita hållet, blev istället en gul hårbotten med inslag av jag-tror-att-jag-skrattar-eller-gråter-ihjäl-mig. himla jobbigt att vara kvinna ibland alltså.

ATT GÖRA SIG EN ANING EXTRA MÅNDAGS KRISPIG.

idag har jag gjort mig extra fin. sådär härligt frasig och krispig. egentligen borde jag ligga nerbäddad i sängen med täcket ovanför huvudet, dricka te och kolla på repriser. men det finns inte tid för det. ikväll ska vi rulla köttbullar. dricka kall öl. sjuda lite svampstuvning och hacka lite grönsaker. bara han och jag. då känns det nödvändigt att byta mysbrallan mot glamor lockarna.

ATT OMSVEPAS AV LJUVLIG & ANINGEN LUDDIG MUSIK.

i hopp om att halsont och en allmänt grötig kropp ska tillfriskna så lyssnar jag på musik som får hjärtat att hoppa och hjärnan att njuta. det är så vackert. så passande. och alldeles lagom mycket jag-drömmer-mig-iväg-till-främmande-platser-känsla som hänger över dessa låtar.
1,2,3,45.

MEN JISSES, DU ÄR SÅ VACKER UTAN SPACKEL.


RSS 2.0