Painted by numbers

Är det inte lustigt att killar och tjejer utgör olika slags roller innan det börjar bli seriöst mellan två personer? Tjejer ska vara svårfångade, iögonfallande och helst ska de ha svårt att lite på killen (pga. tidigare turbulenta förhållanden). Grabbarna å andra sidan ska vara de som raggar och tar första steget (vare sig det handlar om en dejt eller att ringa varandra), de förväntas (av tjejen) att bli jätte intresserad på en gång och för att inte tala om att de ska kunna hantera eventuellt svåra situationer t.ex. då tjejen säger att hon inte kan lita på honom för att hon har ett ex som var/är ett pucko etc.
 
Omedvetet så tror jag att vi alla följer någon del av dessa roller. Hur många gånger tänker man inte "varför ringer han inte?" Men värst av allt är, hur reagerar man å andra sidan om killen ringer för många gånger och börjar fråga om det är något på tok, som om man har varit ett par i flera år? Då börjar man prata om att killen är hel konstig som håller på och ringer dig (glöm inte att han är lite läskig också) och tillslut kommer man fram till att den bästa lösningen nog är att strunta i denna killen...

Varför blir vi så avskräckta om någon bryter mot dessa normer och varför trippar man på tå runt personen man är intresserad av med en massa 'regler' om hur man ska betee sig mot varandra?

Att prata med sina vänner om vad man ska göra är en självklarhet för många (för mig) men jag tror också att det är bra om man kommer fram till lösningar själv. Om man vill ringa en extra gång, gör det. Vill man ragga på en kille som en riktig karl, gör det. Viktigast av allt är att man vet vad man gör. 

Från och med nu är det slut på detta oändliga spel . Jag är nu officiellt ute ur leken . 

Thanks and good night folk's! 


pic 'young love' posted by travelblog .


Kommentarer
Postat av: kajsa

sounds like a good idea darling

2010-01-20 @ 15:18:44
URL: http://wordsanddesires.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0